Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ooh la la la! Idealia!

Ξεκινάω τα reviews των BB creams με την ΒΒ κρέμα μιας εταιρίας που αγαπώ πολύ. Η Vichy είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρίες προϊόντων φροντίδας προσώπου και σώματος. Την βρίσκεις κυρίως σε φαρμακεία αλλά και σε μεγάλα καταστήματα όπως το Hondos Center. Έχω λατρέψει πολλά προϊόντα της που είναι πάντα υψηλής ποιότητας αλλά και σε σχετικά λογικές τιμές.

Όταν λοιπόν άκουσα ότι κυκλοφόρησε η Idealia BB cream της Vichy την αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν λίγο πιο ακριβή από την κρέμα της Garnier αλλά φαινόταν πολλά υποσχόμενη. Την αγόρασα στην απόχρωση light, στα 18 ευρώ (με έκπτωση απο online φαρμακείο).

Vichy Idealia BB cream
Vichy Idealia BB Cream. Nice packaging!
Παραθέτω από το site της Vichy την περιγραφή της Idealia ΒΒ cream:

" Η IDÉALIA BB CREAM αποκαλύπτει το ιδανικό χρώμα ΑΜΕΣΑ.Βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας σε ΒΑΘΟΣ. Χαρίζει πολλαπλά αποτελέσματα ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

- Άμεση λάμψη
- Ελαφριά κάλυψη
- Ομοιόμορφη όψη
- 24ωρη ενυδάτωση
- Λείανση των 1ων ρυτίδων
- Μείωση των κηλίδων
- Αντηλιακή προστασία SPF 25
"

Η άποψη μου:

Δυστυχώς, αυτή η κρέμα δεν ταίριαξε καθόλου με το δέρμα μου και τις ανάγκες του. Αν και φαίνεται αρκετά καλό προϊόν και ενδεχομένως, αν χρησιμοποιηθεί μακροχρόνια, να παρέχει αυτή την λάμψη και ομοιομορφία στην επιδερμίδα που υπόσχεται, δεν μπορώ να του δώσω την ευκαιρία να το κάνει γιατί σε όλα τα άλλα που απαιτεί το δέρμα μου έχει αποτύχει.
Ας δούμε πάλι τα κριτήρια μου για την τέλεια ΒΒ κρέμα:
  • Χρωματικός τόνος. Η κρέμα, στην απόχρωση light, ταιριάζει αρκετά στην ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα μου. Έχει ένα πολύ φυσικό μπεζ που δεν κιτρινίζει, ούτε πηγαίνει προς το ροζ.
  • Εφαρμογή. Η υφή της κρέμας είναι λεπτόρρευστη και δεν δυσκολεύεται κανείς να την απλώσει στο πρόσωπο.
  • Τελείωμα. Εδώ είναι το μεγαλύτερο φάουλ της κρέμας και της εταιρίας η οποία, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να την περιγράφει ως κρέμα που απευθύνεται σε κανονικές/ξηρές επιδερμίδες. Για τις λιπαρές επιδερμίδες που επιθυμούν ένα ματ τελείωμα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα. Δεν σώζεται η κατάσταση ούτε βάζοντας πούδρα, το δέρμα σε λιγότερο από ώρα έχει αποκτήσει απίστευτη λιπαρότητα.
  • Κάλυψη. Άλλο ένα αρνητικό της κρέμας. Η ελαφριά κάλυψη που παρέχει, δεν είναι αρκετή για μένα. Δεν καλύπτει καμία ατέλεια, σπυράκια, κηλίδες, ούτε καν τις κοκκινίλες γύρω από τη μύτη.
  • Λείανση και βελτίωση υφής της επιδερμίδας. Όπως είπα, αυτό είναι κάτι που θέλει χρόνο για να φανεί. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι μια λάμψη την δίνει στο πρόσωπο από τις πρώτες εφαρμογές και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πολλές θα το βρουν θετικό.
  • Μείωση εμφάνισης πόρων. Δεν είδα κάποια διαφορά.
  • Δείκτη προστασίας. Μέτριος δείκτης προστασίας, σίγουρα το καλοκαίρι χρειάζεσαι και αντηλιακή
  • Διάρκεια. Καθόλου
  • Λεύκανση και αντιγήρανση. Υπόσχεται ότι μειώνει τις κηλίδες και ότι λειαίνει τις πρώτες ρυτίδες. Μπορεί και να ισχύει.
  • Άρωμα. Πολύ διακριτικό.
  • Συστατικά. Τα κόκκινα συστατικά που έχει η Idealia BB cream είναι το Triethanol amine και PEG-8 Laurate. Ευτυχώς δεν περιέχει parabens.

Vichy Idealia BB cream in Light
Vichy Idealia BB cream (Light) swatch
Vichy Idealia BB cream in Light swatch
Idealia BB blended
Συμπερασματικά, η άποψη μου είναι ότι η Idealia BB cream είναι μια κρέμα που μπορεί να λατρέψουν μόνο οι ξηρές επιδερμίδες, αυτές όμως που έχουν ήδη μια καλή ποιότητα δέρματος. Θα τους δώσει ενυδάτωση, θα τους δώσει λάμψη, θα τους δώσει αντηλιακή προστασία.
Τα λιπαρά δέρματα με ατέλειες (ακμή, κοκκινίλες) που χρειάζονται κάλυψη καλό θα ήταν να την αποφύγουν.

Εσείς την έχετε δοκιμάσει;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου