Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Nude madness part #2 - Naked eyes

Συνεχίζω την αναφορά στο "φυσικό" μακιγιάζ (δες εδώ) με αφιέρωμα στα "γυμνά" μάτια. Από τότε που έγιναν μόδα, οι περισσότερες εταιρείες έδωσαν βάση στην κυκλοφορία κυρίως παλετών με σκιές σε φυσικά, γήινα χρώματα. Η Urban Decay γνωστή αμερικάνικη εταιρεία καλλυντικών στήριξε ολόκληρη σειρά στο naked μακιγιάζ με τεράστια επιτυχία ξεκινώντας ένα trend άνευ προηγουμένου. Η παλέτες της, όπου κυκλοφορούν, εξαντλούνται όπως το γάλα ημέρας από τα ράφια του supermarket. Ύστερα από αυτήν την επιτυχία βέβαια ακολούθησαν και άλλες εταιρείες με παρόμοιες παλέτες.

Nude makeup palettes and single eyeshadows
Nude single eyeshadows and palettes
Το πρωί σπάνια θέλω να βάλω χρώμα στα μάτια μου, θέλω κάτι φυσικό που να αναδεικνύει το βάθος των καστανών ματιών μου. Ξεκινάω πάντα με μια ανοικτή ματ σκιά στο χρώμα του δέρματος, μια σκιά που να φωτίζει το μάτι, την οποία απλώνω σε όλη την επιφάνεια του ματιού. Συνεχίζω με μια πιο σκούρα, σε καφέ/γκρι (taupe) χρώμα για να δώσω βάθος στο βλέμμα. Τέλος, χρησιμοποιώ ένα nude μολύβι για το waterline, μια μάσκαρα και έξω από την πόρτα.

Οι χορηγοί αυτού του φυσικού αποτελέσματος είναι τα ακόλουθα προϊόντα:

Μονές σκιές (απο αριστερά):
  • Bobbi Brown shimmer wash eye shadow in Copper Cocoa (31)
  • Bobbi Brown eye shadow in Wheat
  • Erre Due Deep Matte (no. 52)
  • Korres Sunflower and evening primrose eyeshadow  in Bronze Brown (31), (απίστευτο dupe της Copper Cocoa της Bobbi Brown)

Nude single eyeshadows from Bobbi Brown, Erre Due and Korres
Nude single eyeshadows

Παλέτες:
  • Urban Decay Naked Basics. Την ΑΓΑΠΩ με κεφαλαία γράμματα. Νομίζω ότι θα κλάψω αν ποτέ η Urban Decay την καταργήσει. Έχει όλα τα χρώματα που χρειάζομαι για ένα nude μακιγιάζ και χωράει και στην τσάντα μου. Αν είχε και ένα μικρο πινελάκι θα έπαιρνε 10 με τόνο. Χωρίς αυτό βέβαια, παίρνει 10 έτσι και αλλιώς...

Urban Decay Naked Basics
Urban Decay Naked Basics
  • Urban Decay Naked3. Όταν η UD την κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο e-shop της, εξαντλήθηκε σε μερικές ώρες. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει 2 σχετικά παρόμοιες παλέτες, την Naked και Naked2 με τεράστια επιτυχία, έρχεται η Naked3 να κλείσει τον κύκλο με μια συλλογή σκιών σε αποχρώσεις του ροζ.

Urban Decay Naked3 palette
Urban Decay Naked3
  • Sleek i-Divine Au naturel (601). Μια εταιρεία την οποία γνώρισα από τα Sephora τα οποία, τα Χριστούγεννα μόνο, φέρνουν κάποιες από τις άπειρες παλέτες της εταιρείας. Μπείτε στο site www.sleekmakeup.com και δείτε, θα πάθετε από την ποικιλία και τις τιμές. Είδα όμως πρόσφατα ότι και ένα ελληνικό online shop τις φέρνει (δείτε εδώ).
Sleek i-Divine palette in Au Naturel
Sleek i-Divine palette in Au Naturel

Τέλος θέλω να αναφέρω και κάποιες άλλες εταιρείες όπως η Sleek, οι οποίες κυκλοφορούν αντίστοιχες παλέτες σαν της UD, πιο οικονομικές. Ενδεικτικά, έχω εντυπωσιαστεί από τις παρακάτω:
  • Coastal Scentshttp://www.coastalscents.com. Αυτήν την περίοδο κάνει και εκπτώσεις και μπορείτε να αγοράσετε την Revealed2 (καλό Dupe της Naked3) με 19.95 δολάρια.
  • Makeup Revolution, http://www.makeuprevolutionstore.com. Μια αγγλική εταιρεία με καλές τιμές στις παλέτες. H Iconic3 από τη σειρά της Redemption 12 (άλλο ένα dupe της Naked3) είναι στη wishlist μου.
  • MUA, http://www.muastore.co.uk.  Σούπερ οικονομικές παλέτες με καλή απόδοση. Η Undressed και η Undress me too είναι τέλειες για ένα γήινο makeup.
Εσείς έχετε κάποιες αγαπημένες σκιές για naked look;


1 σχόλιο: