Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Skinfood Aloe Sun BB cream - Food therapy

Μια από τις πιο δημοφιλείς κορεάτικες BB κρέμες είναι η Aloe Sun BB Cream της Skinfood. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη κρέμα παρέχει πάρα πολύ καλή ενυδάτωση ενώ ταυτόχρονα διορθώνει τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας. Η Αλόη που περιέχει, εκτός από ενυδατικές, έχει και καταπραϋντικές ιδιότητες, οπότε είναι ό,τι πρέπει για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Την κρέμα την αγόρασα από το ebay καθώς είναι αδύνατο να βρεις αυτές τις κρέμες εδώ στην Ελλάδα και επίσης στο ebay τις βρίσκεις σε εξαιρετικές τιμές. Χρειάζεται πάντα προσοχή στην επιλογή του πωλητή βέβαια γιατί υπάρχουν πολλές απομιμήσεις.

Skinfood Aloe Sun BB Cream SPF 20 PA+
Skinfood Aloe Sun BB Cream
Η άποψη μου για την Skinfood Aloe Sun:
  • Κάλυψη. Η κάλυψη είναι ελαφριά προς μέτρια. Οι κοκκινίλες καλύπτονται εύκολα αλλά κάποια σπυράκια ίσως να χρειάζονται και δεύτερη στρώση.
  • Υφή και εφαρμογή. Παρόλο που έχει ελαφριά κάλυψη, η κρέμα αυτή είναι αρκετά πηχτή και δεν απλώνεται πολύ εύκολα, γι αυτό χρειάζεται γρήγορες κινήσεις και αρκετό δούλεμα με τα δάκτυλα για να απλωθεί καλά.
  • Χρωματικός τόνος. Βγαίνει σε 2 αποχρώσεις, η απόχρωση #1 έχει κίτρινους υποτόνους, ενώ η απόχρωση #2 έχει ροζ υποτόνους. Εγώ πήρα την απόχρωση #1 γιατί την είχα δοκιμάσει από δειγματάκι και είδα ότι μου ταιριάζει. Μοιάζει πάρα πολύ στην απόχρωση της ΒΒ cream της Garnier. Δυστυχώς, και οι 2 αποχρώσεις της κρέμας ταιριάζουν μόνο σε αρκετά ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.
  • Τελείωμα. Το τελείωμα είναι εξαιρετικά ματ.
  • Λείανση και βελτίωση υφής της επιδερμίδας. Η επιδερμίδα μου δείχνει λεία και λαμπερή και αυτό μου άρεσε πάρα πολύ.
  • Μείωση εμφάνισης πόρων. Δεν είδα κάποια διαφορά.
  • Δείκτης προστασίας. Έχει SPF 20 PA+ που είναι αρκετός για πιο νεανικές επιδερμίδες. Για μένα είναι χαμηλός ο δείκτης και αναγκαστικά θα χρειαστώ αντηλιακή από κάτω, ακόμα και το χειμώνα.
  • Διάρκεια. Μετά από 6 ώρες, έχει μείνει στη θέση της. Η κρέμα αυτή παρέχει αρκετά καλό έλεγχο λιπαρότητας με αποτέλεσμα να μη χρειάζομαι φρεσκάρισμα με πούδρα καθόλου.
  • Λεύκανση και αντιγήρανση. Οι καφέ κηλίδες λογικά πρέπει να γίνονται πιο αχνές αλλά θέλει αρκετό καιρό χρήσης για να το διαπιστώσω.
  • Άρωμα. Δυστυχώς το άρωμα της κρέμας, αν και ευχάριστο, είναι αρκετά έντονο. Κάποιοι με ευαισθησία στα αρώματα μπορεί να μην το εκτιμήσουν ιδιαίτερα.
  • Συστατικά. Δυστυχώς περιέχει parabens.

Skinfood Aloe Sun BB Cream, shade #1 swatch
Skinfood Aloe Sun BB Cream, shade #1 swatch


Skinfood Aloe Sun BB Cream, shade #1 blended
Skinfood Aloe Sun BB Cream, shade #1 blended

Η ετυμηγορία:
H Skinfood Aloe Sun BB cream, σε γενικές γραμμές μου άρεσε αρκετά. Είναι καταρχάς μια οικονομική κρέμα (για 50γρμ. που έχει το σωληνάριο πλήρωσα 8 ευρώ). Είναι ιδανική για λιπαρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Ο έλεγχος της λιπαρότητας και το ματ αποτέλεσμα που παρέχει είναι το μεγαλύτερο της ατού.
Βρίσκω βέβαια στα αρνητικά την παχιά υφή της που με δυσκολεύει στο άπλωμα, τον χαμηλό δείκτη προστασίας και την ελαφριά της κάλυψη.

Εσείς έχετε δοκιμάσει αυτήν την κρέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου