Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Holika holika Clearing Petit BB cream - A review

Είναι ένα συννεφιασμένο σαββατοκύριακο. Φυσάει πολύ και έχει αρχίσει να κάνει αρκετή ψύχρα. Φόρεσα για πρώτη φορά κλειστά παπούτσια και με έκοψαν. Ουφ, το χειρότερο μου είναι αυτή η μεταβατική περίοδος που δεν ξέρεις τι να φορέσεις μέχρι να μπουν τα κρύα για τα καλά...Άσχετα όλα αυτά με το θέμα μας αλλά επίκαιρα...

Στο θέμα μας λοιπόν! Διαβάζοντας κάποιες καλές κριτικές από διάφορα blogs, είπα να δοκιμάσω την Petit BB cream in Clearing της κορεατικής εταιρείας Holika holika. Την αγόρασα κι αυτήν από το e-bay, είναι εξαιρετικά οικονομική (4,5 € από το cosmeticmarket2012), οπότε είπα γιατί όχι.

Holika holika Petit BB cream #Clearing
Holika holika Petit BB cream #Clearing
Η εταιρεία Holika holika έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από τις Petit ΒΒ creams, κάθε μια με διαφορετικό στόχο. Εκτός από την Clearing υπάρχουν οι Essential, Watery, Moisture και Shimmering.

Η Clearing περιέχει έλαιο τεϊόδεντρου, γνωστού για την αντιφλεγμονώδη δράση του λόγω του συστατικού Terpine-4 που περιέχει. Σύμφωνα με την εταιρεία, προτείνεται για προβληματικά, ακνεϊκά δέρματα και για λιπαρές επιδερμίδες γιατί, λόγω της ειδικής πουδρέ σύστασης της, ελέγχει την έκκριση σμήγματος και προσφέρει έλεγχο της λιπαρότητας. Έρχεται σε μια πολύ απλή συσκευασία, σε σωληνάριο των 30 ml, με μια χαριτωμένη γατούλα να σε κοιτάζει πονηρά.

Η άποψη μου:
  • Κάλυψη. Η κάλυψη είναι μέτρια προς ελαφριά. Οι κοκκινίλες καλύπτονται άνετα, τα πιο έντονα σπυράκια μπορεί να χρειάζονται και δεύτερη στρώση.
  • Υφή και εφαρμογή. Με ελαφριά υφή, απλώνεται σχετικά εύκολα τόσο με τα δάκτυλα όσο και με πινέλο. Προσωπικά, προτιμώ να την απλώνω με τα δάκτυλα γιατί μπορείς να δουλέψεις καλύτερα στα σημεία που χρειάζονται περισσότερη κάλυψη.
  • Χρωματικός τόνος. Έχει ένα αρκετά φυσικό χρώμα που ταίριαξε πάρα πολύ με την επιδερμίδα μου. Δεν έχει ούτε ροζ, ούτε κίτρινους υποτόνους, ούτε γκριζάρει όπως οι περισσότερες κορεάτικες BB κρέμες.
  • Τελείωμα. Το τελείωμα είναι ματ λόγω της πούδρας που περιέχει στη σύσταση της.
  • Μείωση εμφάνισης πόρων. Τελικά, νομίζω ότι αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο σ' αυτήν την κρέμα. Οι πόροι μου δείχνουν αρκετά μικρότεροι.
  • Δείκτης προστασίας. Έχει δείκτη SPF 30 PA++, πολύ ικανοποιητική προστασία.
  • Διάρκεια - Έλεγχος λιπαρότητας. Μετά από 2-3 ώρες χρειάζομαι πάλι πούδρα. Σε αυτόν τον τομέα απογοητεύτηκα και να σκεφτείς ότι η κρέμα αυτή προτείνεται ειδικά για αυτό το σκοπό.
  • Άρωμα. Έχει ένα λουλουδάτο άρωμα που σου θυμίζει λίγο παιδική πούδρα, δε με ενοχλεί, θα προτιμούσα όμως να μην υπήρχε καθόλου. Ευτυχώς όμως φεύγει αρκετά γρήγορα.
  • Συστατικά. Δυστυχώς περιέχει parabens.
Holika holika Clearing Petit BB cream swatch
Holika holika Clearing Petit BB cream swatch

Τα συμπεράσματά μου:

H Clearing Petit ΒΒ cream της Holika holika είναι μια αρκετά καλή, οικονομική BB κρέμα, ιδανική για νεανικές, προβληματικές επιδερμίδες με κοκκινίλες και μεγάλους πόρους. Καλύπτει ικανοποιητικά τις κοκκινίλες και δείχνει μικρότερους τους πόρους. Δε θα τη σύστηνα για επιδερμίδες με έντονο πρόβλημα λιπαρότητας γιατί νομίζω ότι σε αυτόν το τομέα δεν κάνει και πολλά πράγματα.
Τελικά, θα την χρησιμοποιώ τις μέρες που έχω κάποια σπυράκια και όταν έχω έξαρση στις κοκκινίλες γύρω από τη μύτη μου γιατί το έλαιο τεϊόδεντρου πραγματικά βοηθάει πολύ στην ανακούφιση τους.

Εσείς την έχετε δοκιμάσει;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου