Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

My past addiction - Galénic Ophycée

Ήρθε επιτέλους το Σαββατοκύριακο! Μετά από μια πολύ κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, ένα post για ένα αγαπημένο προϊόν περιποίησης είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσω. Πρόκειται για την Ophycée Crème lift jeunesse της Galénic.

Ύστερα από μια έρευνα που έκανα, συνειδητοποίησα ότι δύσκολα βρίσκεις μια αντιγηραντική και συσφικτική κρέμα ημέρας που να είναι ιδανική και για μεικτά/λιπαρά δέρματα. Συνήθως οι αντιγηραντικές κρέμες, λόγω της σύστασης τους, είναι αρκετά βαριές και λιπαρές. Έτσι και εγώ, έχοντας ένα αρκετά λιπαρό δέρμα στην περιοχή Τ, κατέληγα να τις χρησιμοποιώ μόνο το βράδυ. Ώσπου ανακάλυψα την Ophycée!


Galénic Ophycée Crème lift jeunesse
Galénic Ophycée Crème lift jeunesse

Ο Όμιλος Pierre Fabre είναι από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα των δερμο-καλλυντικών και των φαρμάκων με εξαιρετικά ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα για όλη την οικογένεια. Στον όμιλο, μεταξύ άλλων, ανήκουν οι γνωστές εταιρείες καλλυντικών Avène, A-derma, Ducray, Elancyl, Klorane, René Furterer και φυσικά η Galénic.

H Ophycée είναι μια σειρά φροντίδας προσώπου με στόχο την λείανση των ρυτίδων και τη σύσφιξη του προσώπου. Η Galénic εχει βασίσει τη σειρά σε ένα αποκλειστικά κατοχυρωμένο συστατικό κατά της γήρανσης με 100% φυτική προέλευση: το αγνό απόσταγμα κυανοφυκών του γλυκού νερού με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην αναδόμηση του δέρματος. Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, τα κυανοφύκη ενισχύουν τη σύνθεση του υαλουρονικού οξέος, του κολλαγόνου και της ελαστίνης στην επιδερμίδα μας. Η Ophycée Crème lift jeunesse παράλληλα όμως περιέχει (οι πληροφορίες είναι από το site της Galénic):
  • Αυτο-γαλακτωματοποιητή με πολλές κατευθύνσεις, προσφέροντας άμεση απορρόφηση και πλούσιο άγγιγμα,
  • Πούδρες για ματ όψη, δίνοντας απαλό και ματ αποτέλεσμα,
  • Λεκιθίνη σόγιας, για καλή ανεκτικότητα και συνάφεια με το δέρμα,
  • Χωρίς paraben.

Ήταν έρωτας με την πρώτη δοκιμή!!! Εκτός από τα πραγματικά αισθητά αποτελέσματα της σύσφιξης που ένιωσα από τις πρώτες εφαρμογές, εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το πόσο βελούδινο και ματ ένιωθα το πρόσωπο μου. Αν είχε και λίγο χρώμα θα ήταν η τέλεια BB! Με ένα αρκετά διακριτικό άρωμα που σου θυμίζει (τι άλλο!) θάλασσα!

Δυστυχώς όμως, το θαυματουργό συστατικό των κυανοφυκών, αυτό που με έκανε να λατρέψω αυτή την κρέμα είναι και αυτό που με έκανε να διακόψω και την χρήση της. Όχι, όχι, δεν είχε κάποια παρενέργεια στο πρόσωπο μου, αντιθέτως θα έλεγα, ποτέ το πρόσωπο μου δεν ήταν τόσο λαμπερό! Απλά, έχοντας κάνει εξαγωγή θυρεοειδούς, δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι υπάρχει περιορισμός στην χρήση κάποιων συστατικών στην επιδερμίδα. Διάβασα λοιπόν πρόσφατα ότι είναι καλό όσοι έχουν πρόβλημα με το θυρεοειδή τους να αποφεύγουν τα φύκη. Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό ευσταθεί αλλά σκέφτηκα να μη το διακινδυνέψω.

Παρόλα αυτά, είναι μια εξαιρετική κρέμα, η οποία κυκλοφορεί και σε σύσταση για ξηρές επιδερμίδες. Για όσες ψάχνετε μια καλή αντιρυτιδική κρέμα, σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Τη βρίσκετε στα φαρμακεία (στα online φαρμακεια γύρω στα 25-30€).

Σύντομα θα σας πω για τη καινούργια μου αγάπη που αντικατέστησε επάξια την Ophycée.
Εσείς την έχετε δοκιμάσει;



1 σχόλιο:

  1. Δεν την έχω δοκιμάσει και σίγουρα αφού απευθύνεται και για λιπαρά δέρματα μελλοντικά θα την έχω στα υπόψιν μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή