Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

My Go-To Makeup Routine

Τι κάνετε κούκλες; Βροχούλες σήμερα!!! Απόψε θα σας μιλήσω για το μακιγιάζ που κάνω καθημερινά. Γενικά, αποφεύγω το βαρύ μακιγιάζ τα πρωινά, έτσι επιλέγω συνήθως απαλές αποχρώσεις στα μάτια και στα χείλη και αποφεύγω κάποια προϊόντα που μετά από 10 ώρες στη δουλειά δύσκολα διατηρούνται αναλλοίωτα.


My Everyday makeup products
My Everyday makeup products


Πάμε λοιπόν να δούμε τα προϊόντα που χρησιμοποιώ.

  • Foundation-Concealer-Highlighter
Αφού έχω ολοκληρώσει τα βήματα της πρωινής περιποίησης (καθαρισμός-τόνωση-ενυδάτωση) για τα οποία ίσως μιλήσω σε κάποιο άλλο post, ξεκινάω με τη βάση. Εδώ και πολύ καιρό έχω καταργήσει το foundation, το οποίο πλέον χρησιμοποιώ μόνο τα βράδια και έχω καταφύγει στην εύκολη και γρήγορη λύση της κρέμας BB. Αυτόν τον καιρό, χρησιμοποιώ συνέχεια την Dr. Jart+ Silver Label Rejunenating BB cream spf 35 (δείτε review εδώ) ή την Holika Holika Clearing Petit BB cream spf 30(δείτε review εδώ), δυο BB κρέμες ιδανικές για λιπαρές επιδερμίδες με σχετικά υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας που έχουν ικανοποιητική κάλυψη, χωρίς να βαραίνουν ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν την απαραίτητη ενυδάτωση στην επιδερμίδα αλλά και ένα ματ αποτέλεσμα. Για τα μάτια, ένα πολύ ελαφρύ concealer, ό,τι πρέπει για τα πρωινά, είναι το πολυαγαπημένο FIT Me από τη Maybelline. Τέλος, για highlighting, έχω αφήσει στην άκρη λίγο τις αγαπημένες Mary και Cindy (ξέρεις, τις αδερφές Lou της οικογένειας των TheBalm) και προτιμώ το High Beam της Benefit το οποίο είναι φανταστικό προϊόν γιατί δίνει μια διακριτική λάμψη και μπορεί άνετα να αναμιχθεί και με την BB ή το concealer.


L-R:Dr. Jart+ Silver Label Rejunenating BB, Holika Holika Clearing Petit BB, Benefit High Beam, Maybelline Fit Me
L-R: Dr. Jart+ Silver Label Rejunenating BB, Holika Holika Clearing Petit BB, Benefit High Beam, Maybelline Fit Me

  • Μάγουλα
Άλλο ένα απαραίτητο βήμα είναι αυτό της εφαρμογής του ρουζ. Έχω αγοράσει αρκετά ρουζάκια τελευταία, αλλά αυτά που χρησιμοποιώ καθημερινά είναι το MAC Mineralize Blush στην απόχρωση Gentle, ένα απαλό ροζ με λίγο shimmer που υπεραγαπώ ή το Erre Due Bubble Blush στην απόχρωση Pink Bubble, ένα πρόσφατο μου απόκτημα σε μορφή cream blush (δείτε εδώ). Τέλος χρησιμοποιώ συχνά ένα ρουζ που ανάκαλυψα πρόσφατα και μου άρεσε πάρα πολύ γιατί δεν έχει καθόλου shimmer και δίνει μια πολύ ελαφριά ηλιοκαμμένη όψη στο υπέρλευκο πρόσωπο μου, το Cheek Glow Powder Blush στην απόχρωση Sutton Place Peach της NYC.


NYC Cheek Glow Powder Blush, MAC Mineralize Blush, Erre Due Bubble Blush
NYC Cheek Glow Powder Blush, MAC Mineralize Blush, Erre Due Bubble Blush

  • Μάτια
Όπως είπα και παραπάνω, αποφεύγω τη χρήση κάποιων προϊόντων στο πρωινό μακιγιάζ, όπως το μολύβι ματιών που είναι κάπως χρονοβόρα η εφαρμογή του και το οποίο μπορεί να αλλοιωθεί μετά από πολλές ώρες δουλειάς. Όμως, όταν έχω χρόνο μπορεί να χρησιμοποιήσω το theBalm Schwing Liquid Eyeliner, ένα eyeliner πανεύκολο στην εφαρμογή και με αρκετά μεγάλη διάρκεια. 
Ένα μολύβι που χρησιμοποιώ βέβαια συνέχεια για να δώσω φωτεινότητα στο βλέμμα είναι το Rimmel London ScandalEyes Waterproof Kohl Kajal Eye Liner στην απόχρωση Nude, ένα μπεζ που είναι τέλειο για το waterline, δείχνει τα μάτια μεγαλύτερα και πιο ξεκούραστα. Στα βλέφαρα χρησιμοποιώ συνδυασμούς ματ κυρίως σκιών από τις αγαπημένες μου παλέτες Naked Basics και Naked 3 της Urban Decay. Τέλος, για τα φρύδια χρησιμοποιώ το Instant Brow Pencil στην απόχρωση Medium της Benefit (δείτε review εδώ). 


Urban Decay Naked 3 and Naked Basics palettes, Rimmel London ScandalEyes Kajal Eyeliner, TheBalm Schwing Liquid Eyeliner, Benefit Instant Brow pencil
Urban Decay Naked 3 and Naked Basics palettes, Rimmel London ScandalEyes Kajal Eyeliner, TheBalm Schwing Liquid Eyeliner, Benefit Instant Brow pencil

Δυο μάσκαρες χρησιμοποιώ αυτήν την περίοδο, την Bourjois Volume Glamour Max Holidays στην απόχρωση Electric Blue και την High Impact Mascara της Clinique. Αυτά τα δυο προϊόντα ευτυχώς έχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα με μια γρήγορη εφαρμογή ενός στρώματος οπότε δεν χάνω πολύ χρόνο για να πάω στο επόμενο βήμα.


Bourjois Volume Glamour Max Holidays and Clinique High Impact mascara
Bourjois Volume Glamour Max Holidays Waterproof mascara and Clinique High Impact mascara

  • Χείλη
Σε nude αποχρώσεις είναι και τα κραγιόν που χρησιμοποιώ καθημερινά. Το L'oreal Rouge Caresse Lipstick στην απόχρωση 501 Nude Ingenue, το Korres Guava Lipstick στην απόχρωση 25 Natural Purple και το Essence Longlasting Lipstick Nude στην απόχρωση 03 Come Naturally είναι τα κραγιόν που φοράω συνέχεια τώρα τελευταία. Όταν θέλω λίγο πιο έντονο αλλά και πάλι φυσικό χρώμα, χρησιμοποιώ το Clinique Chubby Stick intense moisturizing lip colour balm στην απόχρωση 07 Super Strawberry.
 

L'oreal Rouge Caresse Lipstick, Clinique Chubby stick,Korres Guava Lipstick and Essence Longlasting Lipstick
L'oreal Rouge Caresse Lipstick, Clinique Chubby stick, Korres Guava Lipstick and Essence Longlasting Lipstick


Αυτά λοιπόν είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιώ για το καθημερινό μου μακιγιάζ. Αν θέλετε κάποιο αναλυτικότερο review με swatches για κάποιο από αυτά αφήστε μου σχόλιο. Σύντομα θα ακολουθήσει και post με βραδινό μακιγιάζ. 
Από μένα πολλά φιλιά και να περνάτε όμορφα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου