Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Little Pretty Things from Sarantis Bazaar

Καλή εβδομάδα κορίτσια! Εδώ και μερικές μέρες γίνεται ένας "ομορφοχαμός" στο γνωστό πλέον σε όλες μας φθινοπωρινό μπαζάρ του ομίλου Σαράντης. Δεν έχασα την ευκαιρία φυσικά να πάω, αφήνοντας τις πρώτες μέρες για τις πιο υπομονετικές αλλά και πιο τυχερές. Ξεκούραστη ύστερα από έναν καλό ύπνο και προετοιμασμένη να περιμένω σε τεράστια ουρά, έφτασα Σάββατο πρωί, 11 ακριβώς, μπροστά από την πόρτα του μπαζάρ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα αρκετά μεγαλύτερη ταλαιπωρία ενώ τελικά, μετά από μισή ωρίτσα κατάφερα να μπω.


Waiting in the queue to enter Sarantis Bazaar
Waiting in the queue to enter Sarantis Bazaar

Για όσες δε γνωρίζουν, στο μπαζάρ αυτό βρίσκει κανείς καλλυντικά από επώνυμες εταιρείες όπως Clinique, Estee Lauder, MAC, Bobbi Brown, Smashbox, Pupa αλλά και Darphin, Bubble & Bubble καθώς και επώνυμα αρώματα DKNY, Dsquared, Prada, Tommy Hilfiger, Trussardi και πολλά άλλα. Παράλληλα, από ευρείας, βρίσκει αντηλιακά, αφρόλουτρα, κρέμες σώματος, σαμπουάν καθώς και είδη οικιακής χρήσης, καθαριστικά και πολλά άλλα. Όλα αυτά σε τιμές εξαιρετικές που μπορεί να φτάνουν και το 80% της αρχικής.

Πάμε να δούμε τι μικρά πραγματάκια αγόρασα. Δυστυχώς, το μπαζάρ έπεσε σε μια περίοδο που τα οικονομικά μου δεν ήταν και τόσο ανθηρά διαφορετικά θα είχα κάνει μεγάλη "ζημιά". Ήμουν λοιπόν κάπως συντηρητική στις αγορές μου.


 
A few pretty things I picked up from Sarantis Bazaar
A few pretty things I picked up from Sarantis Bazaar

Tα προϊόντα στους πάγκους των εταιρειών Clinique, Estee Lauder και MAC ανανεώνονταν συνέχεια, χρόνο να έχεις να χαζεύεις από εδώ και από εκεί και να ξαναγυρίζεις πίσω. Από MAC, είχε κομμάτια από την πρόσφατη συλλογή Toledo αλλά και από τη σειρά Wash and Dry και φυσικά από τις μόνιμες συλλογές. Από Clinique και Estee Lauder έβρισκες πολύ περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης.

Συγκεκριμένα, από MAC αγόρασα τις σκιές MAC Pro Longwear στις αποχρώσεις Sweet Satisfaction, Bloom On και Mauveless. Επίσης, μια μάσκαρα από τη σειρά Toledo, την Modern Twist Lash Curling Mascara στην απόχρωση Tarot. Τέλος, δυο μολύβια, το Powerpoint Eye Pencil στην απόχρωση So there Jade και το Prolongwear Eyeliner στην απόχρωση Snow Shadow.


 
MAC buys
MAC buys

Από Clinique και Estee Lauder δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Με τεράστια ποικιλία στα είδη περιποίησης αλλά και στα προϊόντα μακιγιάζ, makeup, πούδρες, ρουζάκια, τα πάντα. Τελικά, προτίμησα κάποια κραγιονάκια σε φθινοπωρινές nude καφέ-μωβ αποχρώσεις από τα οποία θα σας δείξω σύντομα swatches σε κάποιο άλλο post.


 
Estee Lauder and Clinique buys
Estee Lauder and Clinique buys

Από αρώματα, η ποικιλία ήταν πολύ μεγάλη και ανανεώνονταν και αυτή συνέχεια. Πάρα πολλά brands, εκτός από αυτά της Clinique και Estee Lauder, μια μεγάλη στήλη με αρώματα DKNY, άλλη μια με πολλά από Tommy Hilfiger αλλά και διάσπαρτα διάφορα αρώματα από Lolita Lempicka, Trussardi, Marni, Salvatore Ferragamo, Dsquared, Tom Ford και πολλά που μου διαφεύγουν.
Κάπου πήρε το μάτι μου Prada αλλά και Michael Kors, τόσο αρώματα όσο και πανέμορφα βερνίκια νυχιών αλλά κρατήθηκα. Κάπου παραπέρα είδα και Jo Malone αλλά είχε μόνο ένα Eau de Cologne που το είχε και πέρσι, το οποίο δε το προτίμησα γιατί κανένα Cologne δε μένει πάνω μου περισσότερο από μισή ώρα (δικαιολογίες, έκανε 35€ και με έπιασαν οι τσιγκουνιές μου!). Τελικά, επέλεξα κλασσικές αξίες και Eau de Parfum από Estee Lauder, αρώματα πολύ λουλουδάτα, ο,τι πρέπει για κάθε μέρα στη δουλειά. Τιμές απίστευτες, πού θα μπορούσες να βρεις 100ml επώνυμου eau de parfum στα 21€;


 
Perfume buys
Perfume buys

Σε αυτού του είδους τα μπαζάρ σπάνια ψωνίζω καλλυντικά περιποίησης ή makeup/πούδρες γιατί πάντα έχω το φόβο ότι μπορεί να είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους. Αν θέλετε και εσείς να τσεκάρετε την ημερομηνία παρασκευής των προϊόντων υπάρχει πάντα το checkcosmetic.net. Δίνοντας τη μάρκα και το batch code του καλλυντικού μπορείτε να βρείτε την ημερομηνία παρασκευής του προϊόντος και να υπολογίσετε ανάλογα (τα περισσότερα καλλυντικά έχουν shelf life γύρω στα 3 χρόνια). Στα προϊόντα της MAC για παράδειγμα, βρήκα στο μπαζάρ πολλά batch codes που έδιναν το 2012 σαν χρόνο παρασκευής των καλλυντικών, αρκετά κοντά στο όριο. Στα Clinique και στα Estee Lauder είχαν πιο πρόσφατες ημερομηνίες ευτυχώς, αλλά δεν χάνετε τίποτα να τις τσεκάρετε και στο link που σας έδωσα.

Το μπαζάρ συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Από την εμπειρία μου και από την εμπειρία φίλων, η καλύτερη ώρα για να πάτε είναι κατά το βραδάκι. Φίλες μου πήγαν Παρασκευή βράδυ και μπήκαν σχεδόν αμέσως, περιμένοντας ελάχιστα σε μια ουρά χωρίς χαρτάκια.

Αυτά από μένα και ελπίζω να σας έδωσα κάποιες ιδέες για αγορές. Εσείς πήγατε στο μπαζάρ; Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου