Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Fall/Winter Hair Care Empties

Καλή εβδομάδα κορίτσια! Συνεχίζω τις αναρτήσεις με τις άδειες συσκευασίες με προϊόντα για την φροντίδα μαλλιών. Η σειρά που σας τα παρουσιάζω είναι και πάλι αυτή με την οποία τα χρησιμοποιούμε και στο μπάνιο μας. Πάμε λοιπόν γρήγορα να τα δούμε γιατί είναι αρκετά.


Fall-Winter Hair Care Empties
Fall-Winter Hair Care Empties

Τα σαμπουάν
Με χρόνιο πρόβλημα ξηροδερμίας που κατά καιρούς και ιδιαίτερα το χειμώνα είναι σε έξαρση, καταφεύγω πάντα στα ειδικά σαμπουάν. Από τα προϊόντα που βρίσκεις στο σουπερμάρκετ, ανάμεσα στο Ultrex και το Head & Shoulders υπερισχύει, σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία, το Ultrex (λούσου με Ultrex και θα δεις)! Συγκεκριμένα, η σειρά Ultrex Women με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να καταπολεμήσω την ξηροδερμία και ιδιαίτερα το Ultrex Intense Hydration που είναι για μένα το καλύτερο, αλλά για κάποιο λόγο δεν το βρίσκω εύκολα στα σουπερμάρκετ οπότε καταφεύγω στο Ice Cool Menthol που είναι και αυτό αρκετά καλό. Όμως, αυτά δεν τα χρησιμοποιώ συνέχεια αλλά μόνο κάθε 10 μέρες.
Τον υπόλοιπο καιρό τελευταία έχω λατρέψει ένα στερεό σαμπουάν της Fresh Line, συγκεκριμένα το ERATO Repairing and Moisturising Solid Shampoo. Έχω ήδη τελειώσει 2 συσκευασίες και τώρα ξεκίνησα με την τρίτη. Παρόλο που δεν περιέχει SLS νιώθω ότι καθαρίζει αρκετά καλά τα μαλλιά μου, κάνει εύκολα πλούσιο αφρό και δεν αφυδατώνει την τρίχα.
Αντίθετα, δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένη από το σαμπουάν της Macadamia Natural Oil, το Rejuvenating Shampoo (δείτε εδώ) αλλά ούτε και από το Dercos Anti-Dandruff Sensitive (Sulfate free) της Vichy το οποίο είναι και αυτό εξειδικευμένο για την καταπολέμηση της ξηροδερμίας και με το οποίο ήταν σα να λουζόμουν με νερό, κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Γενικά, από τα Sulfate-Free προϊόντα που έχω δοκιμάσει ως τώρα, ελάχιστα με έχουν αφήσει ικανοποιημένη.


Shampoos: Vichy Dercos Anti-Dandruff Sensitive, Fresh Line Erato Repairing and Moisturizing Solid Shampoo, Head & Shoulders, Ultrex Women Ice Cool Menthol, Macadamia Natural Oil Rejuvenating Shampoo
The Shampoos: Vichy Dercos Anti-Dandruff Sensitive, Fresh Line Erato Repairing and Moisturizing Solid Shampoo, Head & Shoulders, Ultrex Women Ice Cool Menthol, Macadamia Natural Oil Rejuvenating Shampoo

Οι μάσκες
Μια μάσκα που μου άρεσε αρκετά, όχι όμως σαν μάσκα αλλά σαν conditioner ήταν από τη σειρά Le Petit Marseillais η μάσκα μαλλιών με βούτυρο καριτέ και μέλι για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αρχικά τη δοκίμασα σα μάσκα και είδα ότι δεν προσφέρει πολλά, σίγουρα όχι την ενυδάτωση που περιμένω από μια μάσκα. Έτσι, κατέφυγα στην χρήση της ως conditioner όπως κάνω με τις περισσότερες μάσκες που δε με ενθουσιάζουν. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι κάνει ακριβώς ο,τι ένα conditioner, ξεμπλέκει τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει και το κυριότερο, όταν την εφαρμόζεις στα μαλλιά σου δεν νιώθεις αυτή τη γλίτσα που νιώθεις συνήθως με τα conditioners.
Μια παρατήρηση σχετικά με τα conditioners και τις μάσκες: όταν τα χρησιμοποιείτε, προσπαθήστε  να μην αφήνετε τα μαλλιά σας να πέφτουν στην πλάτη σας. Αν έχετε πρόβλημα με ακμή στην πλάτη, για αυτό υπάρχει μια πιθανότητα να ευθύνεται και το conditioner που χρησιμοποιείτε!
Μια μάσκα που αγάπησα για το υπέροχο άρωμα της αλλά και για την αποτελεσματικότητα της ήταν από τη σειρά L'oreal Mythic Oil. Εξαιρετική μάσκα, αν θέλετε να επενδύσετε σε μια καλή ενυδατική μάσκα σας την συστήνω ανεπιφύλακτα.
Από τη σειρά 3''' more inches του Michael Van Clarke δοκίμασα ένα Pre-Wash treatment το οποίο δεν ήταν κακό αλλά δεν ξετρελάθηκα τόσο ώστε να το αναζητήσω, πόσο μάλλον όταν το βρίσκεις μόνο σε online shop του εξωτερικού.


L'oreal Mythic Oil Nourishing mask, Le petit Marseillais masque soin au beurre de karite et au miel, Michael Van Clarke 3''' more inches Pre-Wash treatment
The Masks: L'oreal Mythic Oil Nourishing mask, Le petit Marseillais masque soin au beurre de karite et au miel, Michael Van Clarke 3''' more inches Pre-Wash treatment

Styling
Στην κατηγορία των προϊόντων styling σας έχω μιλήσει για το Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment, το θεωρώ ένα από τα καλύτερα λαδάκια μαλλιών που κυκλοφορούν (δείτε εδώ), ένα λάδι που λειτουργεί ευεργετικά και σαν θεραπεία. Επίσης καλό μου φάνηκε και ένα conditioner spray από Philip Kingsley, το Daily Damage Defense, ένα spray θερμοπροστασίας πολύ ενυδατικό και με συμπαθητικό άρωμα. Είναι όμως αρκετά ακριβό και δε νομίζω ότι θα το αναζητήσω.
Δυο προϊόντα styling τα οποία χρησιμοποιώ χρόνια τώρα και δεν έχω βρει καλύτερα για να τιθασεύσουν τα σπαστά, φριζέ μαλλιά μου είναι η κρέμα για μπούκλες της Sunsilk και η μους για ελαστικές μπούκλες της Garnier. Δοκιμάζω συνέχεια καινούργια προϊόντα μαλλιών και ακόμα δεν έχω βρει κάποια που να ξεπερνούν την αποτελεσματικότητα αυτών των δυο.


Styling: Sunsilk Co-Creationg Curl-lock cream, Garnier Mousse, Philip Kingsley Daily Damage Defense conditioner spray, Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment
Styling: Sunsilk Co-Creations Curl-lock cream, Garnier Mousse, Philip Kingsley Daily Damage Defense conditioning spray, Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment

Αυτά λοιπόν ήταν τα προϊόντα που χρησιμοποίησα τον τελευταίο καιρό για τα μαλλιά μου. Έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά; Έχετε δοκιμάσει κάποιο σαμπουάν για την ξηροδερμία που σας άρεσε; Περιμένω με ανυπομονησία τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου