Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Carmex - My newest addiction

Γεια σας, γεια σας όμορφες! Τώρα τελευταία φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ματ κραγιόν από όλα τα brands καλλυντικών, ένα trend που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από όλες μας, μάλλον όλες εκτός από μένα. Τα μονίμως σκασμένα χείλη μου, απαγόρευαν την χρήση τους. Ψάχνοντας λοιπόν να βρω ένα lip balm που να μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό, έφτασα στα Carmex.


Carmex lip balms
Carmex lip balms


Όλα ξεκίνησαν το 1930, όταν ο Alfred Woelbing ξεκίνησε να πειραματίζεται φτιάχνοντας τις δικές του φόρμουλες προστασίας χειλιών στην κουζίνα του σπιτιού του. Εκεί δημιουργήθηκε το πρώτο προϊόν της εταιρείας Carma Laboratories Inc, το διάσημο βαζάκι με το κίτρινο καπάκι. Η επιτυχία του Carmex άρχισε να διαδίδεται από στόμα σε στόμα και η οικογενειακή επιχείρηση μετακόμισε από την κουζίνα του σπιτιού του σε πιο μεγάλες εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια, η σειρά εμπλουτίστηκε με περισσότερα προϊόντα για τα χείλια σε μορφή σωληνάριου, σε stick και με διάφορες γεύσεις.

Φτάνοντας στο σήμερα, τα προϊόντα Carmex έχουν πλέον κατακτήσει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό της Αμερικάνικης αγοράς, μιας αγοράς άκρως ανταγωνιστικής, και πλέον διανέμονται και σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα λοιπόν άρχισαν να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα και μπορεί να τα βρει κανείς στο bioxea.gr αλλά δεν θα αργήσουν να κυκλοφορούν και στα φαρμακεία.


Carmex Classic Moisturizing lip balm
Carmex Classic Moisturizing lip balm

Πάμε να δούμε τι προσφέρει το βαζάκι Carmex.
  • Καταπραΰνει τα ξηρά, σκασμένα χείλη
  • Περιέχει petrolatum (το βασικό συστατικό της γνωστής μας βαζελίνης) το οποίο δημιουργεί ένα προστατευτικό αδιάβροχο φιλμ που λειτουργεί σαν τείχος ώστε να μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της θεραπείας των χειλιών
  • Περιέχει λανολίνη η οποία μιμείται τον τρόπο που το δέρμα διατηρεί φυσικά την υγρασία
  • Παρέχει ανακούφιση από τον πόνο με καμφορά και μενθόλη
  • Περιέχει σαλικυλικό οξύ το οποίο δρα απολεπιστικά, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας απαλά τα χείλη 
Είναι ένα φαρμακευτικό προϊόν που χάρη στη δραστική και άμεσα δροσερή αίσθηση της μενθόλης καταπραΰνει τα χείλη ή τη μύτη που μπορεί να έχει ερεθιστεί από το κρύο. Λόγω των αντιβακτηριδιακών συστατικών του, βοηθά επίσης δραστικά κατά του ιού του έρπητα.

Carmex Moisturizing Balm, spf15, cherry flavor
Carmex Moisturizing Lip Balm spf15, cherry flavor

Μόλις το εφάρμοσα, ένιωσα αμέσως ένα ψύχος στα χείλη που οφείλεται στο συνδυασμό καμφοράς και μενθόλης. Επειδή το σαλικυλικό οξύ κάνει ελαφριά απολέπιση προτίμησα να το χρησιμοποιώ μόνο τα βράδια, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας χρησιμοποιώ το σωληνάριο με δείκτη προστασίας που δεν περιέχει σαλικυλικό οξύ. Αυτό που με ενθουσίασε σε αυτό το προϊόν είναι ότι η απαλότητα στα χείλη μου επανήλθε και διαρκεί ακόμα και αν παραλείψω μια-δυο μέρες να το χρησιμοποιώ. Έτσι μπορώ επιτέλους να φοράω τα ματ κραγιόν χωρίς να φοβάμαι ότι σε μια ώρα τα χείλη μου θα παρουσιάσουν το αντιαισθητικό σκάσιμο που εμφάνιζαν συνήθως. Πιστεύω πραγματικά ότι αξίζει!

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα προϊόντα Carmex;

* Η ανάρτηση αναφέρεται σε PR samples

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου