Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Hair Dye or Hair Die, Part #2 - Korres Argan Oil

Γεια σας κορίτσια! Συνεχίζοντας το project αναζήτησης της καλύτερης βαφής μαλλιών χωρίς αμμωνία, σήμερα θα σας μιλήσω για τη δεύτερη βαφή υπό δοκιμή που δεν είναι άλλη από την Korres Argan Oil. Δείτε λεπτομέρειες για το λόγο και τις συνθήκες πραγματοποίησης αυτού του project στην πρώτη ανάρτηση εδώ.


Korres Argan Oil Advanced Colorant
Korres Argan Oil Advanced Colorant

H Korres καινοτομεί για άλλη μια φορά και χρησιμοποιεί την τεχνολογία pigment-lock, μια τεχνολογία που καταφέρνει να κλειδώνει το χρώμα μέσα στην τρίχα χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση αμμωνίας. Πως γίνεται αυτό; Ένας μηχανισμός ελεγχόμενης οξείδωσης επιτρέπει στις μικρο-χρωστικές να εισέλθουν με ευκολία στην τρίχα λόγω του πολύ μικρού τους μεγέθους. Στο εσωτερικό της τρίχας μετατρέπονται σε μεγάλα μόρια χρωστικών τα οποία εγκλωβίζονται προσφέροντας ένα έντονο χρώμα που δεν ξεθωριάζει.
Ταυτόχρονα, το έλαιο Argan και η φυτική Κερατίνη δρουν στα βαθύτερα στρώματα της τρίχας αποκαθιστώντας τα επίπεδα ενυδάτωσης και προστατεύοντας την τρίχα από τη φθορά. Τέλος, το εκχύλισμα βρώμης, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες συμπλέγματος Β, σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα αυξάνοντας την αντοχή και την ελαστικότητα της.


Korres Argan Oil Advanced Colorant
Korres Argan Oil Advanced Colorant

Η άποψη μου

Εφαρμογή: Το κουτί περιείχε όλα όσα χρειάζεται κανείς για να κάνει τη βαφή, γαλάκτωμα ενεργοποίησης, κρέμα βαφή, μαλακτική κρέμα και γάντια. Η εφαρμογή πανεύκολη, το μείγμα ήταν αρκετά παχύρρευστο και δεν έσταζε και η ποσότητα ήταν αρκετή για να καλύψεις ένα κεφάλι με μέτριο μήκος μαλλιών. Σε αντίθεση με την προηγουμένη βαφή της Garnier, η βαφή της Korres φαινόταν να λεκιάζει το δέρμα οπότε χρειαζόταν μεγαλύτερη προσοχή και σίγουρα κάποια ενυδατική ή βαζελίνη γύρω από το στεφάνι.

Πρώτο αποτέλεσμα: Όπως το περίμενα, η βαφή κάλυψε όλα τα λευκά και το χρώμα ήταν έντονο και λαμπερό. Εκείνο όμως που ξεπέρασε τις προσδοκίες μου ήταν η απίστευτη υφή των μαλλιών μου. Ήταν σα να μην είχα κάνει βαφή αλλά μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης! Πρώτη φορά είδα τόσο απαλά και ανάλαφρα τα μαλλιά μου μετά από βαφή.

Δεύτερο αποτέλεσμα (μετά από 2 εβδομάδες):  Τα πρώτα λευκά έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους αλλά τα μαλλιά μου εξακολουθούν να είναι απαλά και λαμπερά. Επίσης, δεν είδα κάποιο ερεθισμό στο τριχωτό ή έξαρση της ξηροδερμίας μου. Θεωρώ λοιπόν ότι η Korres έχει δημιουργήσει μια επιτυχημένη φόρμουλα βαφής, αναμιγνύοντας σε αυτή πολλά ευεργετικά συστατικά τόσο για την τρίχα όσο και για το τριχωτό.

Τελικό συμπέρασμα: Η βαφή Korres Argan Oil με εντυπωσίασε πολύ, όχι τόσο για τη διάρκεια του χρώματος, όσο για το εξαιρετικό αποτέλεσμα απαλότητας και λάμψης που άφησε στα μαλλιά μου. Πιστεύω μάλιστα ότι ίσως αυτό θα μπορούσε να μου δώσει την δυνατότητα να τη χρησιμοποιώ και πιο συχνά από ότι χρησιμοποιούμε συνήθως τις κανονικές βαφές, αφού δε φαίνεται να προκαλεί καμία φθορά στα μαλλιά μου. Μετά το πέρας αυτού του project και εφόσον δεν έχω βρει κάποια άλλη βαφή που να δίνει καλύτερα αποτελέσματα, σίγουρα θα ξαναδοκιμάσω τη βαφή Korres!

Θετικά
  • Δεν περιέχει αμμωνία, είναι ευγενική προς το τριχωτό της κεφαλής
  • Δεν μυρίζει άσχημα
  • Δεν στάζει
  • Δίνει λαμπερό και έντονο χρώμα, καλύπτοντας τα λευκά 100%
  • Αφήνει τα μαλλιά απαλά και ενυδατωμένα και αυτό το αποτέλεσμα διαρκεί για αρκετές εβδομάδες 

Αρνητικά
  • Δεν έχει πολύ μεγάλη διάρκεια
  • Κοστίζει 15€ (τη βρίσκεις όμως συνήθως γύρω στα 8€ σε online φαρμακεία)

Βαθμολογία: 9/10

Επόμενη υποψήφια είναι η βαφή Nature's Hair Color της Apivita. Σύντομα περνάω τη βαφή και σε ενάμιση περίπου μήνα επιστρέφω με εντυπώσεις και review! Όπως ανάφερα και στην προηγουμένη ανάρτηση, αν κάποια φίλη blogger θέλει να συνεργαστεί μαζί μου στην επόμενη δοκιμή βαφής, ας μου αφήσει ένα σχόλιο με το e-mail της για να επικοινωνήσω μαζί της.

Εσείς έχετε δοκιμάσει την Korres Argan Oil; Περιμένω τις εντυπώσεις σας και τα σχόλια σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου