Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Essie Winter 2016 Collection - Ready, Steady, Go!

Γεια σας, γεια σας κούκλες! Ακόμα περιμένουμε τον χειμώνα να μας χτυπήσει την πόρτα αλλά χειμώνα δε βλέπουμε. Σήμερα παρόλα αυτά, θα μιλήσουμε για τη χειμωνιάτικη συλλογή της Essie που μόλις έφτασε στα χέρια μου και ανυπομονώ να σας την παρουσιάσω γιατί έχω πραγματικά ενθουσιαστεί με την μοναδικότητα των αποχρώσεων της. Η έμπνευση της σειράς είναι μια πόλη, όπως μας έχει συνηθίσει η Essie στις τελευταίες συλλογές της, και αυτή τη φορά η πόλη αυτή είναι το Λονδίνο!

Swinging London

Η Essie όμως δε μας ταξιδεύει απλά σε μια άλλη πόλη, μας ταξιδεύει και σε μια άλλη εποχή. Μιλάμε για την εποχή των 60's στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα για την περίοδο του Swinging London, όπως έμεινε στην ιστορία όλη αυτή η κοινωνική και πολιτιστική επανάσταση που μετέτρεψε το Λονδίνο, από μια βαρετή και καθώς πρέπει πόλη, σε πρωτεύουσα του hip με μοδάτα στέκια στο Σόχο και το Τσέλσι. H κεντρική αρτηρία του Swinging London ήταν η οδός Κάρναμπι και από εκεί ξεκίνησε το ρεύμα των Mod που επηρέασε τη μόδα και τη μουσική. Μερικές από τις προσωπικότητες που συσχετίστηκαν με εκείνη την περίοδο ήταν η Twiggy, η Mary Quant με το λανσάρισμα της μίνι φούστας, οι Beatles αλλά και το μουσικό show Ready, Steady, Go! που ανέδειξε όσο κανένα άλλο το κίνημα των Mod.

Swinging London

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη συλλογή της Essie; Η Rebecca Minkoff δημιούργησε τη χειμερινή συλλογή με τίτλο Getting Groovy έχοντας στο μυαλό της εκείνη την εποχή της ελευθεριότητας, των τρελών πάρτι, των groovy ρυθμών και του street style στο Λονδίνο. Όλη αυτή την ενέργεια προσπάθησε να την αποδώσει στα χρώματα της νέας της συλλογής.

Essie Winter 2016 Collection
Essie Winter 2016 Collection

Go with the Flowy

Το Go with the Flowy είναι ένα ανοικτό γκρι το οποίο στο φως κάνει κάποιους γαλάζιους ιριδισμούς λόγω του shimmer που περιέχει. Είναι πολύ δύσκολο να φανούν οι ιριδισμοί στη φωτογραφία όμως νομίζω ότι διακρίνονται καθαρά στο μπουκάλι. Τρία στρώματα δίνουν ένα τέλειο οπάκ αποτέλεσμα.

Essie Go with the Flowy
Essie Go with the Flowy

Είπα να δοκιμάσω μερικές αποχρώσεις με ματ εφέ για δείτε πως δείχνουν και για να το πετύχω χρησιμοποίησα το ματ top coat της Garden of Panthenols. Με το ματ εφέ το αμυδρό shimmer που έχει η απόχρωση Go with the Flowy εξαφανίζεται τελείως και το χρώμα μεταμορφώνεται σε ένα πανέμορφο λευκό του πάγου.

Essie Go with the Flowy with a matte finish
Essie Go with the Flowy with a matte finish

Oh Behave!
Ένα ροδακινί με χρυσούς ιριδισμούς, το Oh Behave! είναι ένα χρώμα ιδιαίτερο που δεν είχα κανένα παρόμοιο του στη συλλογή μου. Δεν είναι από τα πιο χειμωνιάτικα χρώματα και επίσης μου θυμίζει λίγο τα περλέ βερνίκια που παλιά ήταν της μόδας. Στρώνει τέλεια σε 3 στρώσεις.

Essie Oh Behave!
Essie Oh Behave!

Αν σας ενοχλούν οι ιριδισμοί, να η λύση. Με ένα ματ top coat έφυγε το περλέ και έμεινε μόνο το χρώμα. Likeeeee!!!

Essie Oh Behave! with matte finish
Essie Oh Behave! with a matte finish

Party On A Platform
Μια χειμωνιάτικη συλλογή δε μπορεί να θεωρηθεί πλήρης αν δεν περιέχει ένα τουλάχιστον κόκκινο. Τι στο καλό, Χριστούγεννα έρχονται. Μπορεί να έχουμε άπειρα κόκκινα βερνίκια, αλλά ποτέ δε λέμε όχι σε ένα ακόμα καλό κόκκινο. Και το Party On a Platform είναι ένα κόκκινο που κάνει μπαμ, με μπλε υποτόνους και 2 εύκολες στρώσεις. Christmas is here!!!

Essie Party On A Platform
Essie Party On A Platform
Ready To Boa
Κάνοντας τη μετάφραση της περιγραφής του χρώματος από το site της Essie νιώθω ότι περιγράφω χρώμα βαφής μαλλιών και όχι βερνικιού, αλλά δυσκολεύομαι να το περιγράψω, οπότε είναι, όπως λέει η Essie, ένα "μπρονζέ μαονί". Το αγαπώ, αυτό το χρώμα φωνάζει φθινόπωρο και χειμώνα μαζί, σίγουρα το πιο πετυχημένο χρώμα αυτής της συλλογής και one-coater!

Essie Ready To Boa
Essie Ready To Boa

Και αν και εδώ δεν σας αρέσει το μεταλιζέ, να το και με ματ εφέ, εξίσου τέλειο!!!

Essie Ready To Boa with matte finish
Essie Ready To Boa with matte finish

Satin Sister
Είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα ένα μπλε θα το συναντήσεις σε όλες τις συλλογές, είναι πλέον μόδα. Το Satin Sister έχει λίγο από πετρόλ που αναδεικνύεται ανάλογα με το φωτισμό και επιτυγχάνεται σε 2 εύκολες στρώσεις. 

Essie Satin Sister
Essie Satin Sister

Getting Groovy
Από τις πιο όμορφες χρυσές αποχρώσεις, το Getting Groovy κερδίζει επάξια το όνομα της συλλογής. Τα Χριστούγεννα θα χρησιμοποιηθεί ατόφιο το χρυσάφι του για να χαρίσει λάμψη στις βραδινές μας εμφανίσεις αλλά και τις υπόλοιπες μέρες μπορούμε να δημιουργήσουμε με αυτό καταπληκτικά σχέδια στα νύχια μας.

Essie Getting Groovy
Essie Getting Groovy

Αυτά λοιπόν ήταν τα 6 υπέροχα χρώματα της χειμωνιάτικης συλλογής της Essie. Το αποτέλεσμα σφραγίζεται ιδανικά και διατηρείται λαμπερό για αρκετές μέρες με το Essie Gel Setter, κατά τη γνώμη μου το καλύτερο top coat που υπάρχει. Η Ready To Boa και η Getting Groovy είναι οι αποχρώσεις που με κέρδισαν αλλά και οι υπόλοιπες είναι εξίσου όμορφες.

Πως σας φάνηκε η συλλογή; Ποιες είναι οι αγαπημένες σας αποχρώσεις;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου