Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Let's talk Ηighlighters!

Γεια σας, γεια σας κορίτσια! Σήμερα, σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να συγκεντρώσω σε μια ανάρτηση τα αγαπημένα μου highlighters. Κάποια από αυτά είναι πρόσφατες προσθήκες ενώ κάποια άλλα είναι παλιά και αγαπημένα.

Το highlighter έχει την τιμητική του τα τελευταία χρόνια και ο ανταγωνισμός μεταξυ των εταιρειών για το πιο εντυπωσιακό highlighter είναι τεράστιος. Είναι άπειρες οι επιλογές: οι ασημί-ροζ-σαμπανιζέ αποχρώσεις ταιριάζουν περισσότερο σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ενώ οι κοραλί-χρυσές-μπρονζέ αποχρώσεις ταιριάζουν περισσότερο σε μεσαίες-σκούρες επιδερμίδες. Ας αφήσουμε όμως την ανάλυση, εξάλλου, μετά από τόσα χρόνια που το highlighter έχει μπει στη ζωή μας, σίγουρα έχετε γίνει όλες expert στην τέχνη του strobing. Πάμε λοιπόν να δούμε τα αγαπημένα μου.

Highlighters
Highlighters

All-time Classics
Τρία κλασσικά και φανατικά αγαπημένα από πολλές! Το Wet n Wild Coloricon Bronzer, στην απόχρωση Reserve your Cabana, πολύ κακώς έχει οριστεί ως bronzer ενώ, στην ουσία, η απόχρωση παραπέμπει καθαρά σε highlighter. Αυτό το προϊόν τα έχει όλα! Εξαιρετική τιμή (5€) αλλά και τεράστια ποσότητα. Δεν μοιάζει με τα συμβατικά highlighters γιατί είναι σχεδόν ματ, παρόλα αυτά φωτίζει το πρόσωπο και τα μάτια και χαρίζει μια φυσική λάμψη. Αν ψάχνεις ένα highlighter που να μπορείς άνετα να το φοράς τα πρωινά χωρίς να δείχνει υπερβολικό, αυτό είναι για σένα.

Wet n Wild Coloricon Bronzer - Reserve your Cabana
Wet n Wild Coloricon Bronzer - Reserve your Cabana

Από την άλλη, σε κρεμώδη μορφή, το κλασσικό High Beam της Benefit έχει γίνει πλέον θρησκεία και έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια γυναίκες. Ό,τι και να πω για αυτό είναι λίγο, ήταν από τα πρώτα highlighter που δοκίμασα σε υγρή μορφή και, αν και κάπως ακριβό, αξίζει σίγουρα γιατί δίνει μια εντυπωσιακή λάμψη στο πρόσωπο και λόγω της σύστασης του είναι ιδανικό και για πιο ώριμες επιδερμίδες γιατί δεν "κάθεται" πάνω στις ρυτίδες.

Benefit - High Beam
Benefit - High Beam

Τελευταίο και με το περισσότερο φανατικό κοινό από όλα βέβαια, είναι το Mary Lou Manizer από The Balm. Η περίφημη Mary Lou με την σαμπανιζέ απόχρωση της με συντροφεύει χρόνια και με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη. Τέλεια υφή και τεράστια διάρκεια! Απλά την αγαπώ και δεν περιγράφω άλλο (έχω αναφερθεί άλλωστε τόσες φορές σε αυτήν)!

The Balm - Mary Lou Manizer
The Balm - Mary Lou Manizer

New Ins
Πάμε σε νέα προϊόντα που χρησιμοποίησα πρόσφατα. Την Huda Kattan την γνώριζα από παλιά από τα ευρηματικά βιντεάκια με tips και tutorials για μακιγιάζ, εδώ και αρκετό καιρό όμως έχει έρθει στην πρώτη γραμμή της beauty επικαιρότητας λόγω της σειράς μακιγιάζ Huda Beauty που κυκλοφορεί και ιδιαίτερα λόγω των cult προϊόντων της, τις ψεύτικες βλεφαρίδες της και της περίφημης και μονίμως sold-out rose gold παλέτας. Από την Huda Beauty λοιπόν, κυκλοφόρησε πρόσφατα μια παλέτα highlighter, η 3D Highlighter Palette που μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα και έτσι την παράγγειλα από το cultbeauty. Πράγματι εντυπωσιάστηκα, ιδιαίτερα από την βουτυρένια υφή των σκιών της. Τον τελευταίο καιρό την χρησιμοποιώ μονίμως και μάλιστα, ακολουθώντας τις οδηγίες, εφαρμόζω και τις 4 αποχρώσεις δίνοντας ένα φυσικά ηλιοκαμένο λουκ στο πρόσωπο μου. Αυτή και η coloricon της Wet n Wild είναι τα αγαπημένα μου highlighters για πρωινό μακιγιάζ. Αξίζει να τη δοκιμάσεις και τώρα θα είναι και πιο εύκολο αφού πολύ σύντομα τα προϊόντα της Huda Beauty θα είναι διαθέσιμα και στα ελληνικά Sephora.

Huda Beauty - 3D Highlighter Palette, Pink Sands Edition
Huda Beauty - 3D Highlighter Palette, Pink Sands Edition

Και τώρα θα σας μιλήσω για δυο καινούργια προϊόντα που με ξετρέλαναν αλλά θέλω να σας προειδοποιήσω ότι, αν ψάχνετε για διακριτική λάμψη, αυτά τα δυο δεν είναι για σας. Το Make Up For Ever Star Lit Powder, στην σαμπανιζέ απόχρωση 13 Ivory, είναι μια σκιά ελεύθερης μορφής η οποία όμως δίνει απαράμιλλη λάμψη, μια λάμψη που δεν έχω συναντήσει σε κανένα highlighter. Η ύφη της σκιάς είναι μοναδική και το τελείωμα της στο δέρμα μοιάζει σαν αυτό μιας υγρής σκιάς. Την χρησιμοποιώ κυρίως για να φωτίσω την εσωτερική κόγχη του ματιού ή κάτω από το κόκαλο του φρυδιού.

Make Up For Ever Star Lit Powder, 13 Ivory
Make Up For Ever Star Lit Powder, 13 Ivory/Bellapierre shimmer powder shadow in Exite

Αν πάντως θέλεις το αποτέλεσμα αυτής της σκιάς (με όχι τόσο έντονη απόδοση χρώματος όμως) και δε θέλεις να δώσεις τόσα χρήματα, υπάρχει ένα dupe στη μισή τιμή που δοκίμασα πρόσφατα και αυτό είναι από την Bellapierre, η shimmer powder shadow στην απόχρωση Exite

Make Up For Ever Star Lit Powder, 13 Ivory (right)/Bellapierre shimmer powder shadow in Exite (left)
Make Up For Ever Star Lit Powder, 13 Ivory (right)/Bellapierre shimmer powder shadow in Exite (left)

Άφησα τελευταίο από τα αγαπημένα μου, το πιο τέλειο υγρό highlighter που έχω δοκιμάσει. Το Custom Enhancer Drops της Cover Fx στην απόχρωση Celestial είναι αρκετά ακριβό θα έλεγα για την ποσότητα που προσφέρει όμως μακροχρόνια βλέπεις ότι δε θα σου τελειώσει ποτέ αφού χρειάζεται απειροελάχιστη ποσότητα για να προσθέσεις λάμψη σίγουρα ορατή από το φεγγάρι. Το δοκίμασα μια μέρα το πρωί, πήγα στη δουλειά (όπου εκεί κατάλαβα ότι αυτό το highlighter δεν είναι για πρωινό μακιγιάζ γιατί παραείναι εκτυφλωτικό) και γύρισα όπως συνήθως αργά το βράδυ για να δω στον καθρέφτη του μπάνιου μου το ίδιο σχεδόν αποτέλεσμα με αυτό που είδα το πρωί. Αν θέλεις πάντως κάτι αντίστοιχο και δεν θέλεις να διαθέσεις τόσα χρήματα η Makeup Revolution έβγαλε πρόσφατα dupe που έχει περίπου την ίδια απόδοση χρώματος, χωρίς όμως τόσο μεγάλη διάρκεια. 

Cover FX Custom Enhancer Drops in Celestial
Cover FX Custom Enhancer Drops in Celestial

Τέλος, θα σας μιλήσω και για ένα προϊόν το οποίο δε με απογοήτευσε αλλά ούτε και με ενθουσίασε. Με όλο αυτό το χαμό που γίνεται με το strobing, εννοείται ότι δε θα μπορούσε να λείπει και η Kylie από το χορό των highlighters. Έτσι, κυκλοφόρησε τα Kylighters, μια σειρά από highlighters για κάθε τόνο δέρματος. Για τη δική μου ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα επέλεξα την απόχρωση French Vanilla. Δε μπορώ να πω όμως ότι είδα κάτι εντυπωσιακό από αυτό το highlighter, είναι ένα προϊόν που απλά κάνει τη δουλειά του. Δεν δίνει έντονη λάμψη όπως η Star Lit σκιά της MUFE ή τα custom enhancer drops της Cover FX ούτε διαρκεί πολλές ώρες, γενικά βρίσκεις άπειρα αντίστοιχα προϊόντα με την ίδια απόδοση και σίγουρα πιο οικονομικά.

Kylie Cosmetics Kylighter in French Vanilla
Kylie Cosmetics Kylighter in French Vanilla

Αυτά λοιπόν ήταν τα αγαπημένα μου highlighters και ίσως σε κάποια ανάρτηση σας μιλήσω και για τα highlighters που με απογοήτευσαν. Ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα highlighters; Περιμένω τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου